İyi bir çay demlemek için; su, kuru çay ve çay demliğine ihtiyaç vardır. Bu üç unsurdan daha da önemlisi, çay demlemesini bilen insana ihtiyaç vardır.
İyi bir çay demlemenin püf noktalarını aşağıda maddeler halinde sıralayalım!
-1) Çayınızı demlemeden önce, kullanacağınız kuru çayı, sıcak, rutubetli ve nemli ortamlardan koruyunuz. Kuru çay çok çabuk koku ve rutubet alır. Çayınızı hava almayan temiz bir kapta muhafaza ediniz.
-2) Taze su kullanın. Çayı hazırlarken kullanacağınız su; kireçsiz saf su olmalıdır. Eğer suyunuzun kalitesi düşük ise, çayın tadının kalitesi de düşük olur.
-3) Çay tozunu arındırmak için soğuk suyla kuru çayı süzün.
-4) Demliğe koyacağınız çay miktarına dikkat edin, çok fazla miktarda çay koymak israftır. Ayrıca çayınızın acı olmasına da neden olur.
-5) En iyi çay porselen demlikte demlenir.
-6)Çayı sıcak suyla demleyin. Fakat sakın demlikteki çayı direk (ateşle) kaynatmayın. Suyu kaynatın ve demliğe sıcak su dökün. Suyunuz kaynadığı anda, vakit geçirmeden, çayınızı demleyin. Çay suyunu bekletmeyin. Çay suyunu bekletirseniz, suyunuzun oksijeni azalır, lezzeti kaybolur.
-7)Demlikte ki çaya sıcak su konulduktan sonra, ocaktaki ateş iyice kısılarak, çay kısık ateşte demlenmelidir.
-8)Ortalama, kuru çayın türüne göre, sıcak su çekilen demlikte ki çayı, 5- 10 – 15 dakika demlenmesi için bekletin.( Demleme süresini tecrübe ederek belirleyin )
-9)Demlikteki çaya sıcak su çekilince, çayın cinsine göre demlenmesi beklenir. Demlenme, demlikteki çayın dibe çökmesi ile anlaşılır. Çay dibe çökünce açılabilir yani içilebilir. Çayınızın dibe çökmesi için demliğinizde ki çayı kesinlikle sallamayın. Kendiliğinden çökmesini bekleyin.
-10)Demlenen çayı yarım saat içinde tüketin.
Demlenen çayda ki olabilecek sorunlar ve nedenleri!
-1)Çayınız acı olmuşsa; Bu sorunun iki nedeni olabilir. Birincisi demliğe olması gerekenden fazla çay koymuşsunuzdur. İkincisi çayınızı normal süreden fazla bir zaman demlenmiş ve bekletmişsinizdir. Her çay tipinin, hatta çay markasının farklı miktar ölçüsü ve demleme süresi vardır. Bu ölçüyü birkaç kez demleyerek, tecrübe ederek en doğru oranı yakalamanız gerekmektedir.
-2)Demlenen çay, cam bardakta bulanık görünüyorsa iki sebebi olabilir. Ya suyun kalitesi düşüktür. Yâda kullandığınız kuru çayın kalitesi yeterli değildir. Ucuz bir çay kullanmışsınızdır.
-3) Ne kadar özenirseniz özenin, çayınızın tadı yavan oluyorsa, bunun tek nedeni vardır. Çayınızın kalitesi ve imalatı iyi değildir.
-3) Çayınızın bardakta ki duruşu ve demlenmesinde bir sorun yoksa. Fakat içerken, tatsız ise, bunun nedeni çayınız uygun olmayan koşullarda, uzun bir sere bekletilmiş olduğudur.
Etiketler: İyi bir çay nasıl demleyebilirim? İyi bir çay demleme sırları! Çay nasıl demlenir? Çayı demlerken dikkat etmeniz gerekenler! Azaklıhoca Köyü , Rize Azaklıhoca Köyü , Rize Merkez İlçesi Azaklıhoca Köyü, Çay Mahsulü , Çay Bahçesi , Çay Toplama Resimleri ,Çay Sektörü Sorunları , Rize haber , Rize Gündem , Rize İli Köyleri , Rize Turizm , Rize Tatil Yerleri , Rize Tarihi Yerleri , Rize Tarihi ,Kuru Çay , Kuru Çay Fabrikaları ,Spot Çay
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
“Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
“Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
|
1. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
2. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
3. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
4. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
5. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
6. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
7. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
8. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
9. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
31. Sayfa! “Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
“Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
“Azaklıhoca Köyü, Merkez, RİZE” |
|
|
Thank you for visiting our site.This Turkey Rize Azaklıhoca Village. Thanks for like it. Let's talk again.
YanıtlaSil